Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Ik ben zo moe

Blauwe wekker

Gedachten, gevoelens en jouw eigen stemming. Wie ben jij?

“Ik ben zo moe.” Met een diepe zucht ploft ze neer in de stoel. De vrouw in mijn coachingskamer heeft gebeld voor een afspraak omdat ze rust wil. “Hoe doen al die mensen dat toch?”

Ze vertelt dat ze lange dagen maakt. Ze werkt in een ziekenhuis en ziet dagelijks vele patiënten. “Ik werk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ik ben een ‘dyslect’ en wil alles goed doen. Naast mijn werk zie ik intussen bijna niemand meer.” “Wat opvalt is dat je zegt “Ik ben een ‘dyslect’, hoe bedoel je dat?”, vraag ik haar.

De hele dag denkt ze aan dyslexie en ze vertelt steeds dezelfde dingen aan haarzelf zoals: Ik moet het goed doen, ik ben langzaam of ik moet alles drie keer overlezen voordat ik zeker weet dat het goed is. Deze innerlijke gesprekken hebben haar in de macht. Haar dyslexie is heel groot geworden, zo groot in haar gedachten en beleving dat ze er zelf nauwelijks meer is. Ze is ‘dyslexie’ geworden. We doen een aantal oefeningen in de daarop volgende coachingssessies en ze ontdekt dat ze natuurlijk veel meer is dan alleen haar dyslexie. Wie ben je nog meer?

De dyslexie is gebleven zoals het was, echter te beleving en de manier van omgaan ermee is drastisch veranderd. Daardoor kan ze nu ook andere dingen ondernemen naast haar werk. En heeft ze rust in haar hoofd gevonden.

De beleving in jouw hoofd maakt ook hoe je je voelt. Als je iets heel groot maakt en daardoor geen ruimte meer hebt om te ontspannen, ontwikkel je op den duur klachten. Hoe zou het zijn om je gedachten en gevoelens te kunnen sturen, zodat je meer invloed hebt op jouw eigen stemming? Is dat iets wat je zou kunnen gebruiken? Kom dan eens kennismaken met Kies Koers.

Ymkje de Vries
NLP Coach en Trainer

Terug naar nieuws

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol