Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Ongelukkig

Strand en de zee

LATER? Wanneer is dat?

Heb jij dat ook wel eens: Het gevoel dat je geleefd wordt? Alsof je er geen grip op hebt. En zou je dat anders willen?

In mijn Coaching kamer zit een man van 32 jaar. “Ik voel me niet gelukkig”, zegt hij. “Ik heb altijd gedaan wat er van mij verwacht werd: ‘Hard werken voor later’, zoals ik dat thuis geleerd heb.”

Hij heeft wallen onder zijn ogen en kijkt langs mij heen. Hij zegt dat hij niet ongelukkig mag zijn, hij heeft immers alles. “Ik ging studeren, verdiende geld, ging sparen voor later, ontmoette mijn vrouw, we trouwden, kregen kinderen en ik werkte hard om nog meer geld te verdienen voor later”.

“En nu is het ‘later’?” vraag ik hem. “Ja, nu is het ´later´ en wat nu?”

Het meeste van wat we doen, zeggen, denken en voelen doen we onbewust. Enerzijds is dat handig: dan hoeven we gelukkig over een heleboel dingen niet elke keer na te denken, zoals: lopen, fietsen, aankleden, enz. Aan de andere kant betekent het dat we aangeleerde gewoonten, overtuigingen of beslissingen niet kunnen zien en er toch last van kunnen hebben. We weten dan niet waardoor het komt dat we ons ongelukkig voelen. En hoe we er verandering in aan kunnen brengen. Het lijkt dan alsof het niet anders kan. “Zo is het nu eenmaal” zeggen mensen dan. Maar, is dat waar?

Hoe kun je meer sturing krijgen over jouw leven? In de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) Practitioner opleiding leer je jouw onbewuste processen bewust te maken zodat je kunt kiezen. Je leert om deze gewoonten, die je in de weg zitten, op te ruimen en te veranderen in flexibiliteit.

Voor deze man werd het een verademing om te kunnen kiezen en zijn eigen stuur te nemen. Wat kies jij? Neem vandaag nog de beslissing voor de volgende stap in jouw leven.

Terug naar nieuws

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol