Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Onzekerheid

Door Ymkje de Vries, NLP Coach en Trainer.

Kerk met mensen

"Ik voel me zo onzeker" Is een veelgehoorde uitspraak van de mensen die in Coaching komen. Op zichzelf is dat een uitspraak die nog niet zoveel zegt. Er kunnen vele situaties zijn waarin iemand zich onzeker voelt. Dus vraag ik: "wanneer precies?" of "op welk moment begint dat?" of "Hoe weet je dat je onzeker bent?" De vrouw in de stoel tegenover mij kijkt mij vragend aan. Ze reageert door te zeggen: "dat voel ik gewoon zo".

Hoe komt het dat vele mensen zich onzeker voelen? Meestal is dit het resultaat van één of meerdere ervaringen in het verleden die gemaakt hebben dat deze vrouw het zelf is gaan geloven.

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik het niet kon. Als er bij ons thuis een klusje te doen was, zei mijn moeder vaak: laat mij dat maar doen, dat kun jij nog niet. Op school was ik stil en verlegen. Ik zei alleen iets als er om gevraagd werd. Dat is nog steeds zo".

"Wat zou je willen?" vraag ik haar terloops.

"Nou gewoon, rust van binnen en kunnen vertrouwen op wat ik voel. Dat ik mij niet afhankelijk op stel naar anderen en zelf kan beslissen wat ik doe. Ik zou graag in een gesprek in een groepje, mee willen praten".

We praten over haar verlangen, over hoe ze het anders zou willen. In Coaching gaat het om de onbewuste beslissingen die gemaakt hebben dat deze vrouw er zeker van is dat ze onzeker is. Dat is interessant. Coaching is een nieuwe richting inslaan. We werken met diepe onbewuste filters en door deze bewust te worden zal het gedrag blijvend veranderen.

Een nieuwe koers uitzetten en varen op jouw kompas. Wil jij dat ook?

Terug naar blog

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol