Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

STAP-budget

‘Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling.’

Dit is de uitleg die op de website van de rijksoverheid te vinden is.

Hoe werkt het precies?
De subsidie is in te zetten voor alle trainingen en opleidingen op deze website. Jij kunt de subsidie 1 keer per jaar voor 1 training of opleiding aanvragen. Dus kies je voor een training die €95,- kost, dan kun je geen gebruik meer maken van het restant. Ben je er dus zeker van dat je verder niks meer gaat doen binnen hetzelfde jaar, dan is het prima om het STAP-budget daarvoor te gebruiken. Verwacht je nog een andere training of opleiding te starten, denk er dan over na of je het STAP-budget daar beter voor in kunt zetten.
Dit zijn de stappen:

  • Meld je aan via het aanmeldformulier en vul jouw geboortedatum in, je ontvangt van ons een bevestigingsmail.
  • In die bevestigingsmail ontvang je van ons het STAP aanmeldingsbewijs met alle noodzakelijke informatie en een stappenplan voor het aanvragen van de subsidie.
  • Volg het stappenplan nauwkeurig om fouten te voorkomen.
  • Het UWV beoordeelt de aanvraag en keert de subsidie uit.
  • Je kunt kosteloos annuleren tot een week na goedkeuring. Bij afkeuring hebben we graag even telefonisch contact en kun je ook nog kosteloos annuleren.
  • Mocht de training duurder zijn dan de €1.000,- subsidie, dan ontvang je ongeveer een week na de goedkeuring van de subsidie een mail met de restfactuur. Zodra deze betaald is, staat jouw deelname vast.

Zorg er dus voor dat de aanmelding zo snel mogelijk gedaan is, om jouw deelname te bevestigen.

Wat is STAP precies?
STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.
Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Het maakt hierbij niet uit of je werk hebt of op zoek bent naar werk.
Deze subsidie is de vervanging van de aftrekbare scholingskosten bij de inkomstenbelasting aangifte.

Welke opleidingen komen in aanmerking voor subsidie?
Alle trainingen en opleidingen die wij als Kies Koers aanbieden komen in aanmerkingen.

Wie kunnen er gebruik maken van het STAP-budget?
Alle werknemers en werkzoekenden en ondernemers kunnen gebruik maken van de subsidie voor scholing. Bij opleidingen die duurder zijn dan €1.000,- kan een werkgever ervoor kiezen bij te dragen in die kosten. Een voorwaarde is dat je tussen de 18 jaar en AOW-leeftijd bent. Let er wel op dat wanneer je niet op komt dagen of het diploma niet weet te behalen, de subsidie teruggevorderd zal worden.

Waarom kan ik bij Kies Koers subsidie krijgen en ergens anders niet?
Onze trainingen en opleidingen komen in aanmerking, omdat wij NRTO gecertificeerd zijn. NRTO staat voor de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Het dragen van dit keurmerk bewijst professionaliteit en kwaliteit. Er zijn strenge eisen en voorwaarden om het keurmerk toegekend te krijgen. Het is vanzelfsprekend dat de overheid alleen subsidie geeft voor opleidingen die aan bepaalde normen voldoen. Voor alle STAP gerelateerde vragen kun je terecht bij Margriet, bel, mail of app haar gerust. Ze staat voor je klaar via margriet@kieskoers.nl of 06-1336 2669.

Terug naar blog

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

DOWNLOADS
Informatieavond
11 oktober 2022
Systemisch werk
29 oktober 2022
NLP Master Practitioner
9 november 2022
Nog 1 plaats beschikbaar!
Introductie: NLP in één dag
18 november 2022
Persoonlijk Leiderschap
12 december 2022
NLP Business 6-daagse
16 januari 2023
NLP Practitioner
8 februari 2023