Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Stress

Kies Koers Opleidingscentrum en Coachingspraktijk in Burgum

Door Ymkje de Vries NLP Trainer en Coach.

Natuurfoto landschap

"Ik weet van voren niet meer dat ik van achteren leef" zegt de jonge man. Hij werkt in het onderwijs en heeft het druk, druk, druk. "Het onderwijs is vreselijk."

Er komen steeds meer regelactiviteiten bij, steeds meer vergaderingen, veranderingen in het onderwijsstelsel. Dit alles maakt dat ik er geen zin meer in heb. Ik heb behoefte aan vakantie.

Hij praat aan één stuk door over alles wat er niet deugt in het onderwijs, aan de schoolleiding, aan het rooster, enz. Een vloedgolf aan woorden.

Ik heb stress en wat kan ik daar aan doen? Hij kijkt mij vragend aan.

Stress: er wordt veel over gepraat. Maar wat is het nu eigenlijk? Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren.

Wanneer de spanning of druk die je ervaart, overeenkomt met wat je aankunt, is er sprake van gezonde spanning of gezonde stress. Je draagkracht en draaglast zijn in evenwicht.

"Hoe ben je de hele dag bezig met stress? " vraag ik hem. Als ik hem hoor praten hoor ik alleen maar de dingen die niet goed gaan, alle aandacht gaat uit naar wat er mist, wat niet deugt en wat anders moet.

Hoe kun je ondanks alles wat er om je heen gebeurt je eigen stemming regelen?

Veel mensen laten hun stemming afhangen van de omstandigheden. Mijn baas, het weer, mijn vrouw, de kinderen in de klas, enz.

Hoe zou het zijn om zelf te kiezen hoe jij je voelt? Dat is mogelijk. Ik doe een aantal technieken met deze jonge man. Het helpt hem om de stress te verminderen tot een gezonde spanning.

Wil jij dat ook?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Ymkje de Vries
NLP Coach en Trainer

Terug naar nieuws

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol