Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Ontdek hoe je pakkende presentaties geeft en zelfvertrouwen uit straalt:

Mag ik u aandacht?

Waarom presenteer ik dat?

“Klamme handen en klotsende oksels, dat heb ik iedere keer weer wanneer er van mij verwacht wordt om in een groep mijn zegje te doen. Al is het maar in een werkoverleg, ik stotter en struikel over mijn eigen tong. Waarom is het zo moeilijk voor mij, ik weet wat ik vind en wat ik wil zeggen. Toch sla ik helemaal dicht, wanneer ik de anderen aan kijk.” Herken jij je in dit beeld en wil je er wat aan doen? Lees dan verder en check www.kieskoers.nl, voor meer informatie.

WAAROM presenteer ik dat?

“Waarom ben ik hier aan begonnen, waarom krijg ik de beurt, waarom kijkt iedereen zo naar mij, waarom, waarom, waarom.” Allemaal vragen die je bezig kunnen houden wanneer je aan het woord bent, die niet bevorderend of helpend werken. Alle waarom vragen die boven komen, kunnen losgelaten worden. Dat klinkt erg makkelijk, meestal makkelijker dan dat het is. De vragen komen voort uit onzekerheid, om ze los te kunnen laten moet er dus gekeken worden naar waar die onzekerheid vandaan komt. Meestal ligt dat op een onbewust niveau en zijn er oefeningen nodig om ze te vinden en op te kunnen lossen.

Waarom PRESENTEER ik dat?

“Kan ik dit niet gewoon op mail zetten?” Dat kan. Zowel schriftelijke als mondelinge communicatie hebben voordelen. Wanneer er geen andere keus is dan te presenteren of wanneer er een verwachting is dat iets mondeling overgedragen wordt, dan is het altijd beter om deze verwachting na te komen. Een voordeel van een mondelinge communicatie is dat er sprake is van non-verbale communicatie. Wanneer non-verbale communicatie juist gebruikt wordt kan dat de boodschap kracht bijzetten en luisteraars overtuigen. Daarnaast is er een mogelijkheid om tegenargumenten direct te ontkrachten, om nog sterker over te komen. Het belangrijkste hulpmiddel wat hierbij noodzakelijk is, is zelfvertrouwen.

Waarom presenteer IK dat?

“Geef toch alsjeblieft een collega de beurt.” Jij bent de aangewezen persoon om het woord te voeren. Geloof daar zelf ook in. Zoals hiervoor beschreven kun je met zelfvertrouwen en non-verbale communicatie luisteraars overtuigen. Dat brengt ook een krachtige uitstraling met zich mee, waardoor er naar je ideeën geluisterd wordt. Mensen hechten meer waarde aan jouw oordeel, en je zult vaker om je mening gevraagd worden. Je zet jezelf sterk op de kaart door het geven van presentaties of mondelinge feedback.

Waarom presenteer ik DAT?

De inhoud van de presentatie is volledig aan jezelf. Het belangrijkste wat hierover te zeggen is, is bereid je goed voor en blijf bij jezelf. Dus wanneer je voor het blok gezet wordt, door onverwacht je mening te geven, neem dan de tijd om jouw eigen mening te formuleren. Tijdens de training Pakkend Presenteren gaat het niet om de inhoud, dus neem deze tips tot je. Wanneer je bij jezelf blijft kun je jouw mening beargumenteren en is het makkelijker om tegenargumenten te ontkrachten. Dus zelfs zonder voorbereiding, kun je even een moment rust nemen om te bedenken wat je vindt. Rust is ook een teken van kracht.

Ben je nu enthousiast geraakt om jouw onzekerheden op te zoeken en op te lossen, wil je meer zelfvertrouwen voelen of heb je andere vragen binnen jouw persoonlijke situatie, schrijf je dan in voor de training Pakkend Presenteren bij Kies Koers. De training wordt gegeven door Ymkje de Vries (Master Coach). Om in te schrijven klik hier.

Ymkje de Vries
NLP Coach en Trainer

Terug naar blog

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol