Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Het verzuim stijgt en het aantal zieke medewerkers rijst de pan uit. Wat nu?

Burnout kieskoers nlp

Het is tegenwoordig helemaal niet raar om één of meerdere werknemer(s) in de ziektewet te hebben wegens een burn-out. Het treft elke leeftijdsgroep. Van afgestudeerde starters tot doorgewinterde senior medewerkers. Herken je dit probleem als leidinggevende, werkgever of manager? Vind de oplossing hieronder.

Zieke medewerkers? Ziek bedrijf!

Een burn-out wordt in de huidige prestatiegerichte maatschappij als een zwakte gezien. Medewerkers die omvallen worden vervangen. Maar wat is de echte boodschap van een zieke medewerker? Het televisieprogramma Sophie in de mentale kreukels, geeft heel mooi weer dat het niet de medewerker is die ziek is, maar de werkomstandigheden. Doordat er geen gezonde werksfeer hangt binnen een bedrijf vallen de medewerkers vanzelf stuk voor stuk om. De oplossing ligt dus bij de bedrijfsvoering? Grotendeels, en toch is dat niet alles.

Energieke mind-set

Tijden veranderen en medewerkers worden verwacht mee te veranderen. Naast het feit dat er door onderbezetting meer gedaan moet worden in evenveel tijd, moet het vaak ook nog op een andere manier dan de werknemers gewend zijn. Dit brengt stress mee: ‘gaat het wel goed’, ‘komt het wel op tijd af’, ‘op deze manier doe ik het werk maar half’. De kern van de oplossing is energie. Wanneer het werk, het team of de verantwoordelijkheden meer energie nemen dan geven, gaat het de verkeerde kant op. De mind-set van de werknemers is cruciaal. Worden werkzaamheden ervaren als energievretend of energie gevend?

De graadmeter

Als leidinggevende is het dus allereerst belangrijk om te weten wat de gezondheid van het bedrijf kan herstellen, alleen medewerkers kunnen dit aangeven. Daarnaast is het cruciaal dat de medewerkers gemotiveerd blijven. Het bedrijf is gezond als de medewerkers energieker naar huis gaan dan dat ze binnen zijn gekomen!


Nu is de oplossing duidelijk. Lukt het toch niet om het voor elkaar te krijgen de medewerkers met een lach naar huis te sturen? Neem dan nu contact op met Kies Koers via www.kieskoers.nl of bel 06- 44832771.

Ymkje de Vries
NLP Coach en Trainer

Terug naar blog

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol