Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

NLP Practitioner opleiding

De NLP Practitioner opleiding is een intensieve, boeiende en transformationele opleiding, waarin u de krachtige NLP technieken leert toepassen in alle contexten van uw leven. In een NLP Opleiding staan het ontwikkelen van persoonlijke effectiviteit en innerlijk leiderschap centraal.

Wie bent u? Wat vindt u belangrijk? Wat zijn uw kwaliteiten en unieke eigenschappen? En hoe kunt u deze zo inzetten dat u in elke situatie, de door u gewenste resultaten behaalt?

NLP is toepasbaar. U ontwikkelt veel inzicht in effectieve communicatie, gedrag van mensen en hoe veranderingen werken.

In de NLP Practitioner Opleiding wordt er in vergelijking met de 6 daagse Business NLP Training, meer gewerkt met het onbewuste, waardoor een diep persoonlijk ontwikkelingsproces plaatsvindt en er ruimte ontstaat voor deelnemers om te worden wie ze werkelijk zijn. In de NLP Practitioner Opleiding doorlopen de deelnemers alle fasen van het leerproces: onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, bewust bekwaam en onbewust bekwaam. In een veilige en stimulerende omgeving werken ze aan hun ontwikkeling en aan het ontwikkelen van hun talenten.

Opbouw van de opleiding

Module 1 Kennismaking met NLP, de geschiedenis en het ontstaan. Bewuste en onbewuste processen leren kennen. U leert over de verschillende manieren waarop informatie verwerkt wordt en hoe u daar zelf invloed op heeft. U leert om oordeel loos te kijken naar anderen.
Module 2 U leert contact te maken met de ander en wat dat u op kan leveren. Hoe u afstemt op een ander en op die manier andere resultaten zult behalen. Het gaat over overtuigingen, hoe ze zijn ontstaan en hoe ze u soms ook belemmeren. Het veranderen van de belemmerende overtuigingen zal u dichter bij uw doelen brengen.

Het onderwerp taal, is een belangrijk onderdeel van NLP: De structuur van taal en hoe taal uw handelen beïnvloedt. U leert vragen te stellen door de structuur te herkennen. Daardoor zult u andere informatie krijgen en kunt u op een andere manier contact maken.
Module 3 Gaat over de (neuro)logische niveaus als communicatie model. Over Miltontaal: Een taalmodel waarin het stellen van vragen en gebruik maken van metaforen centraal staat. Herkaderen, door anders naar gedrag te kijken, zal de betekenis ook veranderen. U leert om te kunnen kiezen vanuit welk kader u wilt kijken.
Module 4 Tijd en tijdlijnen. Hoe tijd ons leven beïnvloedt. We werken met delen: Hoe ons onbewuste delen heeft gemaakt om te overleven. En hoe we deze delen weer ‘heel’ kunnen maken. U leert verschillende Time Line Therapy™ technieken die helpen om de delen weer tot één geheel te maken. Om achter u te laten wat u achter u wilt laten en mee te nemen wat u wilt behouden.
Module 5 Strategieën, wat zijn het? Wat kun je ermee? In deze module werken we aan verdere verdieping van het herkaderen en oefeningen in verschillende perceptuele posities. In deze module vindt ook de afronding en diplomering plaats.

Deze opleiding combineert de eerdere ervaringen met de nieuwste ontwikkelingen in NLP. Een toepasbare en pragmatische manier van werken maakt dat u het geleerde direct toe kunt passen.

Deze opleiding maakt onderdeel uit van het reguliere aanbod van Kies Koers. Medewerkers kunnen zich hiervoor vrij inschrijven. Deze opleiding start twee keer per jaar start.
Voor alle mensen die na het volgen van de 6-daagse Business NLP Training verdere stappen willen maken in hun Persoonlijke en Professionele ontwikkeling kunnen doorstromen naar de NLP Practitioner Opleiding.

Praktische informatie:
De tijdinvestering voor deze opleiding bedraagt vijf modules van drie dagen, verdeeld over vijf maanden.

De training vindt plaats op onze locatie in Burgum. Deze training kan desgewenst ook plaatsvinden op locatie en op andere dagen en tijden. De deelnemers ontvangen op de eerste dag een reader met alle informatie die nodig is voor deze opleiding.

De opleiding wordt afgesloten met drie gecertificeerde diploma's:

 • NLP Practitioner. Een door de ABNLP (American Board of NLP) gecertificeerd diploma.
 • Time Line Therapy Practitioner®. Een door de Time Line Therapy™ Association gecertificeerd diploma.
 • Coach Practitioner. Een door de Coaching Division of The American Board of NLP gecertificeerd diploma.

De opleiding bestaat uit 15 dagen, verdeeld over 5 keer 3 dagen. Iedere maand een module van drie dagen.

Investering: € 1995,-

De lopende NLP Practitioner opleiding:

De eerstvolgende NLP Practitioner opleiding vindt plaats op:
DEZE GROEP IS VOL!

 • Module 1: 10, 11 en 12 februari 2021
 • Module 2: 17, 18 en 19 maart 2021
 • Module 3: 21, 22 en 23 april 2021
 • Module 4: 26, 27 en 28 mei 2021
 • Module 5: 16, 17 en 18 juni 2021

De lopende NLP Practitioner opleiding:

 • Module 1: 7, 8 en 9 oktober 2020
 • Module 2: 11, 12 en 13 november 2020
 • Module 3: 13, 14 en 15 januari 2021
 • Module 4: 3, 4 en 5 februari 2021
 • Module 5: 3, 4 en 5 maart 2021

De NLP Practitioner opleiding in het najaar:

 • Module 1: 6, 7 en 8 oktober 2021
 • Module 2: 3, 4 en 5 november 2021
 • Module 3: 8, 9 en 10 december 2021
 • Module 4: 12, 13 en 14 januari 2022
 • Module 5: 9, 10 en 11 februari 2022

Tijd: 9:30 – 16:30 uur

Na deze opleiding kun je doorgaan naar de Master NLP Practitioner opleiding.
Klik hier voor de NLP Master Practitioner opleiding

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Informatieavond
woensdag 3 februari 2021
ONLINE
NLP Practitioner
woensdag 10 februari 2021
VOL!
6-daagse Business NLP
maandag 8 maart 2021
Introductie: NLP in één dag
dinsdag 23 maart 2021
NLP Master Practitioner
woensdag 24 maart 2021
Pakkend Presenteren
donderdag 8 april 2021
NLP Practitioner
woensdag 6 oktober 2021
Corona protocol