Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

NLP Practitioner opleiding

De NLP Practitioner opleiding is een intensieve, boeiende en transformationele opleiding, waarin je de krachtige NLP technieken leert toepassen in alle contexten van jouw leven. In een NLP Opleiding staan het ontwikkelen van persoonlijke effectiviteit en innerlijk leiderschap centraal.

Wie ben jij? Wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw kwaliteiten en unieke eigenschappen? En hoe kun jij deze zo inzetten dat je in elke situatie, de door jouw gewenste resultaten behaalt?

NLP is toepasbaar. Je ontwikkelt veel inzicht in effectieve communicatie, gedrag van mensen en hoe veranderingen werken.

In de NLP Practitioner Opleiding wordt er in vergelijking met de NLP Business 6-daagse, meer gewerkt met het onbewuste, waardoor een diep persoonlijk ontwikkelingsproces plaatsvindt en er ruimte ontstaat om te worden wie je werkelijk bent. In de NLP Practitioner Opleiding doorloop je alle fasen van het leerproces: onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam, bewust bekwaam en onbewust bekwaam. In een veilige en stimulerende omgeving werk je aan jouw ontwikkeling en aan het ontwikkelen van jouw talenten.

Opbouw van de opleiding

Module 1 Kennismaking met NLP, de geschiedenis en het ontstaan. Bewuste en onbewuste processen leren kennen. Je leert over de verschillende manieren waarop informatie verwerkt wordt en hoe je daar zelf invloed op hebt. Je leert om oordeel loos te kijken naar anderen.
Module 2 Je leert contact te maken met de ander en wat jou dat op kan leveren. Hoe je afstemt op een ander en op die manier andere resultaten zult behalen. Het gaat over overtuigingen, hoe ze zijn ontstaan en hoe ze je soms ook belemmeren. Het veranderen van de belemmerende overtuigingen zal je dichter bij jouw doelen brengen.

Het onderwerp taal, is een belangrijk onderdeel van NLP: De structuur van taal en hoe taal jouw handelen beïnvloedt. Je leert vragen te stellen door de structuur te herkennen. Daardoor zult je andere informatie krijgen en kunt je op een andere manier contact maken.
Module 3 Gaat over de (neuro)logische niveaus als communicatie model. Over Miltontaal: Een taalmodel waarin het stellen van vragen en gebruik maken van metaforen centraal staat. Herkaderen, door anders naar gedrag te kijken, zal de betekenis ook veranderen. Je leert om te kunnen kiezen vanuit welk kader je wilt kijken.
Module 4 Tijd en tijdlijnen. Hoe tijd ons leven beïnvloedt. We werken met delen: Hoe ons onbewuste delen heeft gemaakt om te overleven. En hoe we deze delen weer ‘heel’ kunnen maken. je leert verschillende Time Line Therapy™ technieken die helpen om de delen weer tot één geheel te maken. Om achter je te laten wat je achter je wilt laten en mee te nemen wat je wilt behouden.
Module 5 Strategieën, wat zijn het? Wat kun je ermee? In deze module werken we aan verdere verdieping van het herkaderen en oefeningen in verschillende perceptuele posities. In deze module vindt ook de afronding en diplomering plaats.

Deze opleiding combineert de eerdere ervaringen met de nieuwste ontwikkelingen in NLP. Een toepasbare en pragmatische manier van werken maakt dat je het geleerde direct toe kunt passen.

Deze opleiding maakt onderdeel uit van het reguliere aanbod van Kies Koers. Iedereen kan zich hiervoor vrij inschrijven. Deze opleiding start meerdere keren per jaar.
Mensen die na het volgen van de NLP Business 6-daagse verdere stappen willen maken in hun Persoonlijke en Professionele ontwikkeling kunnen doorstromen naar de NLP Practitioner Opleiding.

Praktische informatie:
De tijdinvestering voor deze opleiding bedraagt vijf modules van drie dagen, verdeeld over vijf maanden.

De training vindt plaats op onze locatie in Burgum. Deze training kan op aanvraag desgewenst ook plaatsvinden op locatie en op andere dagen en tijden. De deelnemers ontvangen op de eerste dag een reader met alle informatie die nodig is voor deze opleiding.

Voor deelname aan deze opleiding is geen specifiek aanvangsniveau vereist.

De opleiding wordt afgesloten met drie gecertificeerde diploma's:

 • NLP Practitioner. Een door de ABNLP (American Board of NLP) gecertificeerd diploma.
 • Time Line Therapy Practitioner®. Een door de Time Line Therapy™ Association gecertificeerd diploma.
 • Coach Practitioner. Een door de Coaching Division of The American Board of NLP gecertificeerd diploma.

De opleiding bestaat uit 15 dagen, verdeeld over 5 keer 3 dagen. Iedere maand een module van drie dagen.

Voor het behalen van alle diploma's wordt een examen afgelegd, dit examen bestaat uit een aantal vragen en een presentatie. Het examen wordt in de laatste module afgenomen en de exacte examenopdracht wordt ruim op tijd opgestuurd, zodat er tijd genoeg is om je voor te bereiden. Er bestaat ook de mogelijkheid tot herkansing. Hierover hebben we dan samen overleg en er volgt eventueel een extra opdracht.

Investering: € 2.395,-

Ontvang €1.000,- subsidie. Meld je aan en maak gebruik van het STAP budget, vind hier meer informatie

Dit is wat je daarvoor krijgt:

 • Een opleiding van de beste kwaliteit door onze ABNLP gecertificeerde specialisten.
 • Centraal in Friesland, makkelijk te bereiken met de auto en gratis parkeerplek voor de deur.
 • 3 gecertificeerde diploma's
 • Gratis intake
 • Veel persoonlijke aandacht door onze kleine groepen, wij hanteren een minimum van 4 en een maximum van 16 deelnemers.
 • Toepasbare opleiding, bruikbaar, nuchter, geen poespas.
 • Een opleiding waarin jij je thuis voelt, iedereen is welkom en iedereen mag er zijn. We werken in een veilige sfeer met plezier, vertrouwen, beweging en ontspanning, wij zijn puur.
 • We starten meerdere keren per jaar, dus start wanneer het jou past.
 • Mail Margriet en je krijgt een gratis offerte om met jouw leidinggevende te overleggen.
 • Kom langs voor een gratis kennismaking, vrijblijvend, snel gemaakt, gemakkelijk.

De eerstvolgende opleidingsdata zijn:

Groep 25

 • Module 1: 13, 14 en 15 september 2023
 • Module 2: 11, 12 en 13 oktober 2023
 • Module 3: 15, 16 en 17 november 2023
 • Module 4: 13, 14 en 15 december 2023
 • Module 5: 24, 25 en 26 januari 2024

Groep 26

 • Module 1: 4, 5 en 6 oktober 2023
 • Module 2: 8, 9 en 10 november 2023
 • Module 3: 29, 30 nov, 1 december 2023
 • Module 4: 10, 11 en 12 januari 2024
 • Module 5: 7, 8 en 9 februari 2024

Op 28 februari kun je het STAP-budget aanvragen wanneer je in mei wilt starten.

Tijd: 9:30 – 16:30 uur

Na deze opleiding kun je doorgaan naar de NLP Master Practitioner opleiding.
Klik hier voor de NLP Master Practitioner opleiding

Package deal!

Als jij je in één keer aanmeldt voor de NLP Practitioner opleiding én de NLP Master Practitioner opleiding krijg je €200,- korting én ontvang je het boek; Waar een wiel is, is een weg van Jaap Bressers helemaal gratis!

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Systemisch werk / Opstellingendag
10 juni 2023
Persoonlijk Leiderschap
12 juni 2023
Introductie: NLP in één dag
26 juni 2023
NLP Practitioner
13 september 2023
Workshop Systemisch Werk
16 oktober 2023
NLP Master Practitioner
18 oktober 2023
NLP Business 6-daagse
6 november 2023