Hét NLP-instituut van Friesland

Gewoon en toch bijzonder

Kies Koers is Hét NLP-instituut van Fryslân

Het instituut wordt geleid door Ymkje de Vries.

Ik noem mijzelf Master Coach en ben o.a. geschoold in Jungiaanse psychologie, familieopstellingen/systemisch werk, NLP trainer en nog veel meer. Maar vooral en in de eerste plaats ben ik een nuchtere Fries.

"Minsken kinne ek yn harren memmetaal Coacht wurde. Faaks docht dat wer oare processen yn gong setten. Ticht by de earste erfarings. Bysunder en dochs gewoan".

Mensen ervaren mij nadrukkelijk als een pragmatische Coach. Ik coach en train op diepe (onbewuste) filters en ontwikkelingslijnen en werk met grote onbewuste processen die jouw dagelijks handelen sturen. Door hiermee te werken, kun je grote sprongen maken in jouw Professionaliteit, Persoonlijke Effectiviteit en Ondernemerschap.

Ik werk met NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). NLP is zeer geschikt om doelen te stellen en werkt oplossingsgericht in plaats van probleemgericht. Mijn manier van werken kenmerkt zich door het ontwikkelen of ontdekken van nieuwe denk- en handelstrategieën. Het gaat bij NLP om het hier en nu. Wat kun je leren in positieve zin van alles wat je hebt meegemaakt en hoe geef je dat een plek in je huidige leven? Op die manier zul je meer sturing krijgen over je toekomst. Je leert van je verleden om vervolgens alles wat je geleerd hebt toe te passen in de toekomst.

Naast NLP maak ik veelvuldig gebruik van Systemisch Werk. Alle vragen die mensen ervaren in hun leven hebben invloed op het systeem. De familie waaruit je komt, de plek waar je bent opgegroeid, je levenservaring en de familiethema’s hebben je gemaakt tot wie je bent. Dit alles heeft grote invloed op welke vragen je nu tegenkomt in je leven.

Door mijn brede ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking maar zeker ook door mijn levenservaring ervaren mensen mij als een prettige gesprekspartner. Beweging is belangrijk in mijn leven, zowel geestelijk als lichamelijk. Goed voor jezelf zorgen en persoonlijke groei zijn belangrijke thema’s.

Voor alle mensen die verder willen in hun leven, die stappen willen zetten, die verandering willen. Want goed voor jezelf zorgen betekent ook dat je er kunt zijn voor de ander.

Sinds 1990 werkte ik in verschillende functies in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, waarvan een groot deel van de tijd als leidinggevende. De ervaring die ik daarin opgedaan heb zet ik in binnen mijn manier van Coachen en Trainingen geven.

Daarna volgden enkele jaren als Trainer in binnen en buitenland. Ik heb verschillende NLP Practitioner opleidingen gegeven in Skopje (Macedonië) en Dublin (Ierland). In de trainingen die ik geef worden korte theorie stukken gecombineerd met zeer gerichte oefeningen om het in de praktijk te kunnen brengen. De kracht is dat alle deelnemers de directe toepassing in de vingers krijgen. Dit houdt in dat je meteen alle stof kunt toepassen in jouw werk en jouw privéleven, kortom zodra je een module hebt gedaan, kun je het toepassen. Mensen ervaren mij als een doelgerichte, vriendelijke doch vasthoudende trainer met resultaat.

Ik volgde verschillende opleidingen en trainingen in NLP en Systemisch werk. O.a. bij Ursula Franke en in Bernried (Duitsland) op de wereldconferentie voor opstellers. In de zomer van 2014 volg ik de Trainers opleiding in Las Vegas van de Tad James Company. ’s Werelds grootste instituut gespecialiseerd in NLP. Een geavanceerde opleiding die een ieder die bij mij de opleiding volgt recht geeft op een officieel certificaat volgens de American Board of NLP (ABNLP) Dit certificaat is wereldwijd geldig.

Mijn manier van werken is pragmatisch. Dat wil zeggen, dat je al het geleerde direct toe gaat passen. Dat ik met beide benen op de grond sta. Friese nuchterheid gemengd met compassie in een vertrouwde sfeer. Coachen en trainingen geven betekent voor mij dat ik mee kan werken aan een mooiere wereld. Dat ik mensen de gereedschappen aanreik die ze nodig hebben om aan het roer te staan van hun eigen leven.

Je kunt niet de windrichting veranderen, wel de stand van je zeilen.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook, Google+, twitter of LinkedIn pagina.

Neem nú de stap:

Ik wil graag meer
informatie >


Ik wil graag de
brochure ontvangen >


Ik wil mij aanmelden
voor een training >


Ik wil mij aanmelden
voor een info avond >

Al onze opleidingen en cursussen zijn vrijgesteld van btw. Kieskoers staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRBKO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Systemisch werk / Opstellingendag
10 juni 2023
Persoonlijk Leiderschap
12 juni 2023
Introductie: NLP in één dag
26 juni 2023
NLP Practitioner
13 september 2023
Workshop Systemisch Werk
16 oktober 2023
NLP Master Practitioner
18 oktober 2023
NLP Business 6-daagse
6 november 2023